top of page

Groepen

Turnkriebels = kleuters

De les kleuterturnen is ook het moment om hun eerste ‘turn-kunstjes’ te leren.
De allerkleinsten van 3 en 4 jaar leren eenvoudige basisvaardigheden zoals huppelen, hinkelen en tuimelen. Kinderen van 5 en 6 jaar krijgen wat meer complexe uitdagingen aangeboden, wat hen in een latere turn- of sportloopbaan zeker van pas zal komen. Na de derde kleuterklas is het kind klaar om door te stromen naar de basisgroepen.

groepsfoto kleuters 14022021.jpg
149455829_858409778334243_909162637230543955_n.jpg

Niveau 3

In niveau 3 leren ze de basiselementen van gymnastiek in verschillende speel-en-werkvormen. De focus ligt hier zeer sterk op algemene fysieke basisvaardigheden.  Zo zullen deze gymnasten niet deelnemen aan wedstrijden maar mogelijks wel aan de jaarlijkse acroshow en clubcompetities. Er zijn geen specifieke vereisten om te starten in dit niveau. Dit maakt het de ideale omgeving om te turnen voor het plezier en geeft het de basis om mogelijks door te groeien naar volgende niveaus.

Zowel jongens als meisjes vanaf 6 jaar tot en met het 6de leerjaar kunnen hier starten.

Niveau 2

Er gebeurt een selectie om kinderen toe te laten tot dit niveau. Dit onder andere op basis van de vaardigheden die ze zelfstandig of in voorgaand niveau(s) (niveau 3) verworven hebben.*

 

Ook hier wordt er gewerkt aan algemene fysieke basisvaardigheden maar zal het aanbod zich meer focussen op gymnastiek gerichte trainingen. Zo bouwt niveau 2 verder op de onderdelen die aan bod komen in niveau 3. De doelstellingen zijn in grote lijnen gelijkaardig aan niveau 3. Dit met meer aandacht op afwerking, vormspanning en algemene houding bij de uitvoering van oefeningen.  

kopstand deel niveau groep.jpg
niveau 1 massa deel.jpg

Niveaugroep 1*

Niveau 1 bouwt verder op niveau 2. De aandacht op afwerking en vormspanning groeit en de gymnasten zullen ook uitgedaagd en ondersteund worden om moeilijkere elementen te turnen. Dit is dan ook het laatste niveau dat gymnasten doorgaan voor dat zij mogelijks kunnen doorstromen tot competitieve wedstrijden. Dit maakt dat het tonen van inzet en motivatie hier verwacht wordt. Sommige gymnasten zijn duidelijk meer weggelegd om later boven-of onderpartner te worden. Deze gymnasten kunnen in kleine mate op andere factoren beoordeeld worden.

Wedstrijdgroep 1&2*

Zoals de naam vermeld participeren deze gymnasten aan wedstrijden in vaste formaties. Het niveau waarin een formatie start aan het seizoen (I,C,B of A) hangt af van verschillende criteria. Dit zal beslist worden door het trainersteam en in samenspraak met de gymnasten.

Wedstrijdgroep 1 heeft wekelijks 3 vaste trainingsmomenten. 

Wedstrijdgroep 2 heeft wekelijks 2 vaste trainingsmomenten. 

 

Mies, Tess, Lore (3).jpg

*Toelichting

  1. Om in deze groepen terecht te komen, dien je geselecteerd te worden door de trainers. Algemene en recreatieve gymnastiek (met een      algemeen accent op turnen) bieden wij enkel aan voor Niveau 3. Andere niveaus richten zich meer specifiek op acrogym. Indien je interesse hebt om lid te worden van onze club en aan turnen of acrogym te doen, mag je 1 keer komen proberen.                                    

  2. Wie graag doorstroomt naar een hoger niveau zal bepaalde doelen moeten behalen. Met behulp van dit overzicht kan er geoefend worden op die doelen:   

Sporttechnische doelstellingen:

bottom of page